Friheten

Asa Vandrarhem

Aktiviteter


 I Asa finns mycket att se och uppleva. Här kan du känna skogens friska dofter,  se sjön ligga spegelblank eller bara njuta av stillheten och lugnet. Vacker gammelskog blandas med ängar och åkrar og våra lugna vatten är ideella för fiske och kanotpaddling.

Promenadslingor

I Asa finns promenadslingor med olika längd, vid några finns även rastplatser och vindskydd för de som vill övernatta utomhus. Söderut finns en stor, överbyggd grillplats för de som vill äta och umgås invid sjön.

Vandringsleder

Asa fungerar som knutpunkt för flera fina vandringsleder. Från Växjö i söder kommer Sigfridsleden. Från norr, Höglandsleden. Båda lederna går förbi vandrarhemmet.

Cyklar

Hos oss kan du hyra cyklar för en dagstur eller en längre tur på Höglandstrampen, som passerar förbi Asa.

Vedbastu & Badtunna

Vid Asasjön har vi en vedeldad bastu för den som vill värma sig efter en heldag ute i naturen eller prova att vinterbada. Bastun kan även hyras för en helkväll med vännerna. Vi har även badtunna som kan hyras för en kväll.

Lekar & aktiviteter

Är ni ett gäng som vill hitta på något gemensamt har vi olika redskap att hyra ut och hjälper i mån av tid även till att arrangera 5-kamp, tipspromenad etc.  Vi har bland annat volleybollnät,  redskap till brännboll, kubb, krocket, boule  etc som finns att hyra/låna.